Hits: 78888

Comité WAKE UP!!

"WAKE UP!! Call", de Leden-nieuwsbrief

VPH Callnummer 1 op 6 december 2009
Callnummer 14 op 27 november 2009
Callnummer 13 op 18 november 2009
Callnummer 12 op 6 november 2009
Callnummer 11 op 27 oktober 2009
Callnummer 10 op 6 oktober 2009
Callnummer 9 op 19 september 2009
Callnummer 8 op 13 september 2009
Callnummer 7 op 10 september 2009
Callnummer 6 op 2 september 2009
Callnummer 5 op 28 augustus 2009
Callnummer 4 op 19 augustus 2009
Callnummer 3 op 9 augustus 2009
Callnummer 2 op 29 juli 2009
Callnummer 1 op 18 juli 2009
WAKE UP!! callnummer 5
 WAKE UP!! call
 
 
Callnummer 5 op 28 augustus 2009
 
Prijsvraag: ANW zorg, hoe kan het anders?
 In ons land functioneren meer dan 100 huisartsenposten waar door huisartsen ANW zorg wordt geleverd. De toestroom van patiĂ«nten  naar deze posten stijgt jaarlijks met meer dan 6%. Bij de gebruikers is er een toenemende tevredenheid over de geboden zorg. Bij de huisartsen is er een toenemende ontevredenheid over met name de hoge werkdruk, het grote aantal  vragen  dat als niet spoedeisend wordt ervaren en het achterblijven van de honorering. Het is niet moeilijk te voorspellen dat  dit schip op korte termijn zal stranden.
De Stuurgroep van ComitĂ© WAKE UP!! heeft besloten om in samenwerking met  stichting De Vrije Huisarts een expertmeeting te organiseren onder de titel “ANW-zorg, wat kan er anders”. We hopen in oktober a.s  met een aantal  creatieve experts een bijeenkost te  beleggen waar wordt gesproken over de mogelijkheden om de organisatie van de spoedzorg zo te veranderen, dat huisartsen gemotiveerd blijven om die zorg te  leveren. In aanloop tot deze conferentie nodigen wij de leden van ComitĂ© WAKE UP!! uit om oplossingen aan te dragen voor een verandering van de organisatie. Stuur voor 18 september een beknopte samenvatting (max. 400 woorden) van uw oplossing naar  secretaris@comite-wake-up.org. De meest veelbelovende inzendingen zullen op de expertmeeting worden gepresenteerd.
 
 
Uit de mailbox van de secretaris

Soms vinden wij in de mailbox van CWU berichten waarvan we u graag deelgenoot willen maken. Briefjes of korte notities die  duidelijk maken  wat de reden is dat wij  huisartsen wakker moeten worden. Zo’n bericht is bijvoorbeeld de brief die Rinske van de Goor “vanuit het hart” heeft geschreven aan haar collega’s  in Utrecht en omgeving om hen te motiveren om zich aan te sluiten bij ons comitĂ©. Rinske is 8 jaar huisarts in Utrecht en geeft aan dat zij ziet dat het huisartsenvak aan slijtage onderhevig is:  ” ik zie bijvoorbeeld dat ziekenhuisbezoeken een zeldzaamheid zijn geworden, de dokter altijd 'nee dank je' zegt tegen een aangeboden kopje koffie bij een visite, we onze collega's op de huisartsenpost bijna niet meer spreken want we zijn te druk aan het werk en dat kraamvisites er steeds meer bij inschieten.”

Herkent u dat?

De hele brief kunt u vinden via de volgende link:

 
 
Ledenraadpleging nog 3 dagen
In de vorige CWU call hebben we u opgeroepen om uw stem te laten horen door het invullen van de ledenraadpleging op de CWU site. Bijna 100 wakkere huisartsen (20 % van de leden) hebben dat inmiddels gedaan.
Om met gezag politieke uitspraken te kunnen doen (denk aan: "Mexicaanse griep kost huisartsen veel tijd en geld") is het nodig dat we de reacties van zoveel mogelijk leden krijgen. U kunt tot 31 augustus uw stem nog uitbrengen.  
 
 
 
CWU zoekt leden PR commissie
Het redigeren en opmaken van de site en de nieuwsbrieven van CWU vraagt om de nodige deskundigheid. De Stuurgroep van ComitĂ© WAKE UP!! is op zoek naar leden met affiniteit voor automatisering en enige ervaring in het schrijven en redigeren van teksten die het leuk vinden om hun deskundigheid voor CWU in te zetten. U kunt zich aanmelden via :
 
 
 
Bezoek onze site
In deze call:
 
 
Prijsvraag ANW
 
 
 
Uit de mailbox van de secretaris
 
 
 
 
Ledenraadpleging: nog drie dagen de kans te stemmen
 
 
CWU zoekt leden PR commissie 
 
 
Binnenkort:
 
 
Uitkomsten van de eerste CWU ledenraadpleging


 
 
 
 
Bent u een WAKKERE huisarts en nog geen lid van ComitĂ© WAKE UP!! Meldt u dan aan via onderstaande link:
 
 
Bent u een WAKKERE huisarts en wel lid van Comité WAKE UP!! Stuur deze mail dan door naar een wekbare collega!
 
 
 
 
CONTACT
 
Wilt u contact met de stuurgroep van Comité WAKE UP!! ?
 
© dit is een uitgave van ComitĂ©  WAKE UP!! een club van wakkere huisartsen   ©