Hits: 78885

Comité WAKE UP!!

"WAKE UP!! Call", de Leden-nieuwsbrief

VPH Callnummer 1 op 6 december 2009
Callnummer 14 op 27 november 2009
Callnummer 13 op 18 november 2009
Callnummer 12 op 6 november 2009
Callnummer 11 op 27 oktober 2009
Callnummer 10 op 6 oktober 2009
Callnummer 9 op 19 september 2009
Callnummer 8 op 13 september 2009
Callnummer 7 op 10 september 2009
Callnummer 6 op 2 september 2009
Callnummer 5 op 28 augustus 2009
Callnummer 4 op 19 augustus 2009
Callnummer 3 op 9 augustus 2009
Callnummer 2 op 29 juli 2009
Callnummer 1 op 18 juli 2009

 WAKE UP !! call

 

 

 

 

Callnummer 2 op 29 juli 2009

 

Eerste reacties op het eindbod van Klink

 

 

Onlangs kreeg elk LHV lid van voorzitter Steven van Eijck een brief over het eindbod van Klink. Daarin labelt onze eigen beroepsorganisatie dit bod als positief nieuws (het had nog veel erger kunnen zijn) en spreekt van een half vol glas. Er zijn echter nogal wat huisartsen die vinden dat het glas opnieuw wat leger is geworden. E√©n van deze huisartsen, Patrick Smeets, schreef daarover een brief, die naar alle kringbesturen is gestuurd met de vraag deze naar de leden door te sturen. Hij wil met deze brief meer discussie onder de leden bewerkstelligen en huisartsen wakker schudden. 

De stuurgroep van CWU denkt dat Patrick een waardevolle reactie op papier heeft gezet. Wij vinden zijn analyse zo belangrijk dat wij hem op onze website hebben gezet.

 

 

Lees hier de reactie van Patrick Smeets

 

 

Commentaar stichting De Vrije Huisarts

 

"Als het aantal branden per jaar toeneemt wordt toch ook de  brandweer niet gekort ?"  Deze retorische vraag leest u in het commentaar van  stichting De Vrije Huisarts op het voorlopig akkoord van minister Klink met het LHV bestuur. Het commentaar heeft als titel  'LHV biedt geen garanties voor toekomstbestendigheid huisartsenzorg' en maakt met een getalsmatig onderbouwd betoog duidelijk waarom Klink voor hetzelfde geld niet steeds meer zorg kan verwachten. Het is voor de lezer die niet gewend is aan de terminologie en de veelheid van getallen wel even doorbijten, maar bijzonder de moeite van het lezen waard. 

 

klik hier voor commentaar De Vrije Huisarts


  

 

 

 

 

Uw mening telt! Vraag een wachtwoord aan !

 

Het eindbod van minister Klink heeft veel onrust veroorzaakt onder praktijkhoudende huisartsen. Als de afspraken doorgaan zoals ze aan ons zijn gepresenteerd ligt er voor 2010 een forse achteruitgang van het besteedbaar inkomen in het verschiet. Dit roept de vraag op welke strategie moet worden ingezet om het tij te keren, als dat al te keren is....
De stuurgroep van Comité WAKE UP!! wil in de komende maanden uw mening graag horen. Pas als we weten wat er onder praktijkhoudende huisartsen leeft is het mogelijk om strategische voorstellen te doen. De makkelijkste manier om uw mening te peilen is een poll op de site. Daarvoor is het echter beslist noodzakelijk dat u beschikt over een wachtwoord. U kunt dit verkrijgen via onderstaande link. het kost niet meer dan hooguit enkele minuten.


WACHTWOORD AANVRAGEN

 

 

 

 

Voorstellen: Wouter van den Berg 

 

Wouter van den Berg (59) is huisarts in Leusden. Hij maakt deel uit van de stuurgroep van comit√© WAKE UP!! Samen met Edward Kriek en Hans Nobel is hij de trekker van de CWU meetweek geweest.

 

In 1997 werd hij afgevaardigde naar de LHV-ledenvergadering namens de RHV Eemland, waar hij enkele jaren later voorzitter van werd. Wouter is mede-oprichter  en bestuurslid van stichting De Vrije Huisarts. 
 

Op de vraag wat hem motiveert om zich in te zetten voor comité WAKE UP!! zegt Wouter: "Ik maak mij grote zorgen over wat er op dit moment gebeurt met de zorg in Nederland. Er is een belangrijke parallel te trekken met het onderwijs aan het einde van de vorige eeuw. Het onderwijsveld kreeg vanuit Den Haag de ene na de andere herstructuring gedicteerd en is binnen twintig jaar 'stuk geregeld'. De kwaliteit van ons onderwijs is sterk teruggelopen en als werkomgeving is het onderwijs weinig attractief. Pas nu ontluikt er enig politiek besef dat herstructurering niet kan zonder de inbreng van professionals en meer geld.

In de zorg is precies hetzelfde aan de gang. De thuiszorg en de kraamzorg zijn hiervan de beste voorbeelden, maar ik ben ervan overtuigd dat er snel meerder sectoren zullen volgen. Marktwerking, selectieve zorginkoop, DBC's, functionele bekostiging zijn de piketpaaltjes waarlangs wij in een concurrerende positie worden gebracht.

 

 

Als huisarts ben ik bang dat de basiszorg zal worden aangetast door de versnippering die als gevolg van concurrentie in de zorg voor chronische pati√ęnten gaat optreden. De eerste fysiotherapeuten  maken zich al op om als zorggroep chronische zorg te gaan contracteren. Er is alle reden om uiterst waakzaam te zijn en ons niet te laten gebeuren wat het onderwijsveld is overkomen!"

Bezoek onze site

 

comite-wake-up.org

 

 

In deze call:

 

 

 

Eerste reacties op het eindbod van Klink

 

 

Vraag een wachtwoord aan!

 

 

Wie is Wouter van den Berg?

 

 

Binnenkort:

 

 

 

Uitkomsten van de CWU meetweek in mei

 

 

 

 

 

 

 

 

Bent u een WAKKERE huisarts en nog geen lid van Comit√© WAKE UP!! Meldt u dan aan via onderstaande link:

 

AANMELDEN

 

Bent u een WAKKERE huisarts en wel lid van Comité WAKE UP!! Stuur deze mail dan door naar een wekbare collega!

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

 

Wilt u contact met de stuurgreop van Comite WAKE UP!! ?

 

CONTACTPAGINA

 

¬© dit is een uitgave van Comit√©  WAKE UP!! een club van wakkere huisartsen   ¬©