Hits: 78889

Comité WAKE UP!!

"WAKE UP!! Call", de Leden-nieuwsbrief

VPH Callnummer 1 op 6 december 2009
Callnummer 14 op 27 november 2009
Callnummer 13 op 18 november 2009
Callnummer 12 op 6 november 2009
Callnummer 11 op 27 oktober 2009
Callnummer 10 op 6 oktober 2009
Callnummer 9 op 19 september 2009
Callnummer 8 op 13 september 2009
Callnummer 7 op 10 september 2009
Callnummer 6 op 2 september 2009
Callnummer 5 op 28 augustus 2009
Callnummer 4 op 19 augustus 2009
Callnummer 3 op 9 augustus 2009
Callnummer 2 op 29 juli 2009
Callnummer 1 op 18 juli 2009
WAKE UP!! call nr 1
 WAKE UP!! call
 
 
Callnummer 1 op 18 juli 2009
 
Resultaten EPD Pilot
 
Na onze eerste vergadering in Amersfoort hebben 23 praktijkhouders, verdeeld over het hele land deelgenomen aan onze L-EPD pilot. We wilden achterhalen hoeveel patiënten hun dossier via een landelijk EPD toegankelijk willen maken, als hun huisarts ze eerst goed informeert over de nadelen. Tot nu toe zijn er eigenlijk alleen maar juichverhalen geweest vanuit de overheid, en hebben onze beroepsverenigingen wel wat voorbehoud laten horen, maar een keihard nee vanuit de beroepsgroep is er nooit geweest.

Dat keihard nee blijkt er wel te zijn van onze patiënten!

Uit ons onderzoek blijkt, dat
slechts 4,2%  van de patiënten zijn/haar dossier wil ontsluiten via het LSP.

Voor verdere informatie:  kijk op onze website:

 Comité WAKE UP!!
 
 
Vervolgactie  wachtkamerposter.

Volgend op onze L-EPD pilot  starten we een nieuwe actie, en vragen nu alle wakkere huisartsen om hun medewerking. We vragen u  een poster in uw praktijk op te hangen en te bevorderen dat patiënten een officieel bezwaarschrift indienen.

Wij hebben daarvoor een wachtkamerposter ontwikkeld, waarin we als huisarts stelling nemen en verklaren tegen het L-EPD te zijn. De poster is door een professioneel vormgever gemaakt en laat snel en duidelijk zien waar we voor staan. In de poster wordt aan patiënten gevraagd om een officieel bezwaarschrift in te vullen en naar het “informatiepunt BSN in de zorg” te sturen. 

Bij de poster, die u binnen 1 tot 2 weken gratis krijgt thuisgestuurd, zit  zo’n officieel bezwaarformulier. Wij verzoeken u dat formulier te vermenigvuldigen zodat we het de patiënt zo gemakkelijk mogelijk maken om officieel bezwaar te maken bij de minister.

Voor verdere informatie verwijzen we naar onze website:
 
 
 
Voorstellen: Herman Suichies 
Herman Suichies (spreek uit als Suigies) is één van de stuurgroepleden van Comité WAKE UP!! Hij heeft sinds 1990 een solopraktijk met 2200 patiënten in Eefde (GLD).
Herman is met Annelies Leloup de trekker geweest van de L-EPD pilot van Comite WAKE UP!! Hij komt uit het onderwijs, ooit was hij gymleraar. Na zijn studie geneeskunde promoveerde hij en werd een bevlogen huisarts. Hij is daarnaast ook SCEN arts en huisarts-opleider. 
Zijn motivatie om zich in te zetten voor CWU is zijn frustratie over het feit dat wij als huisarten zelf de inhoud en uitvoering van ons vak niet meer bepalen. Anderen, vooral overheid, NMA, NZA en zorgverzekeraars zeggen ons wat we moeten doen, hoe we het moeten doen en wat we er mee mogen verdienen. 
 
Herman:"Aangezien onze eigen LHV met haar onderhandelingen volgens het harmoniemodel onze sterke positie van een paar jaar geleden weer volledig heeft weggegeven leveren we telkens weer zaken in. Daarom maak ik mij sterk voor het wakker schudden van de Nederlandse huisarts, die het heel goed doet en voor weinig geld een groot deel van onze gezondheidszorg draagt".
Bezoek onze site
In deze call:
 
De resultaten van de EPD pilot
 
Vervolgactie wachtkamerposter
 
Wie is Herman Suichies?
 
Binnenkort:
 
De eerste resultaten van de CWU meetweek
 
Een reactie op het eindbod van minister Klink

 
 
 
 
Bent u een WAKKERE huisarts en nog geen lid van Comité WAKE UP!! Meldt u dan aan via onderstaande link:
 
 
Bent u een WAKKERE huisarts en wel lid van Comité WAKE UP!! Stuur deze mail dan door naar een wekbare collega!
 
 
 
 
CONTACT
 
Wilt u contact met de stuurgreop van Comite WAKE UP!! ?
 
© dit is een uitgave van Comité  WAKE UP!! een club van wakkere huisartsen   ©